Shtyhet për një ditë zbatimi i vendimit, PK njofton se nga 22 nëntori do të nisë shqiptimin e gjobave për targat ilegale

Prishtinë | 20 Nën 2022 | 16:27 | Nga Ekonomia Online

Qeveria e Kosovës e ka shtyrë, në mënyrë të heshtur, datën e fillimit të zbatimit të fazës tjetër për të gjithë pronarët e makinave që vazhdojnë të bartin targat ilegale të lëshuara nga shteti serb.

Faza e shqiptimit të gjobave e paraparë të fillojë më 21 nëntor është shtyrë për një ditë më vonë, nga 22 nëntori.

Shtyrja vjen pasi kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, do të takohen të hënën në Bruksel.

Por Qeveria nuk ka bërë kurrfarë njoftimi për këtë lëshim, por këtë e ka bërë Policia e Kosovës.

Policia e Kosovës thotë se konform planifikimeve operacionale ka vazhduar angazhimet policore në zbatim të ligjit dhe të rendit kushtetues, si dhe zbatimin e vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës të datës 28.10.2022 me Nr.05/103, i cili ka të bëjë me procesin e regjistrimit të mjeteve nga targa PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” apo “ĐA” në targa RKS.

Ashtu siç parashihej me vendim zyrtar nga data 1 nëntor 2022, pronarëve të mjeteve që kanë qarkulluar me targa të tilla ilegale në Kosovë, nga Policia e Kosovës iu është shqiptuar masa e qortimit, me udhëzimin që të njëjtit të drejtohen në Qendrën e Regjistrimit të Automjeteve për të regjistruar mjetet e tyre me targa RKS, ku deri më sot në mesditë janë shqiptuar rreth 1 740 “qortime”.

Sipas vendimit deri me datë 21 nëntor do të vazhdojë shqiptimi i masës së qortimit, ndërsa pas kësaj date nga 22 nëntor deri me datë 21 janar 2023, për të gjithë pronarët e mjeteve që qarkullojnë në territorin e Republikës së Kosovës me targa të tilla ilegale, sipas vendimit zyrtar Policia e Kosovës do të filloj zbatimin drejt shqiptimit të gjobës sipas legjislacionit në fuqi.

Policia e Kosovës thotë se në vazhdimësi ka përcjellë dhe vlerësuar zhvillimet në vend duke bërë vlerësime profesionale konform të cilave ka ndërmarrë masa të nevojshme, të arsyeshme dhe të ligjshme për zbatimin e ligjit dhe vendimeve të autoriteteve shtetërore të Kosovës.

Të ngjashme