Policia kërkon nga Prokuroria që t’i hetojë keqpërdorimet e logos nga Vetëvendosja

Prishtinë | 10 Tet 2016 | 16:56 | Nga

Disa aktivistë të Lëvizjes “Vetëvendosje” sot kanë zhvilluar një aksion simbolik, gjatë të cilit kanë shpërndarë njoftime me logo të Policisë, të cilat i thërrasin qytetarët të bëjnë kujdes. Me mbishkrimin “Kujdes: Lista e veprimeve që përbëjnë akt terrorist”. Por për keqpërdorimin e logos zyrtare të Policisë së Kosovës, kanë reaguar këta të fundit. Daut Hoxha, zdhënës në PK, ka thënë për Gazetën Express se Prokuroria e Kosovës është njoftuar nga ana e Policisë lidhur me keqpërdorimet e logos zyrtare.

“Policia e Kosovës është në dijeni dhe ka informacione për shpërndarjen nga disa persona të caktuar, të fletushkave (NJOFTIM), ku keqpërdoret edhe logoja e Policisë së Kosovës. Lidhur me këtë është njoftuar Prokuroria”, ka thënë Hoxha. Sipas tij të gjitha veprimet e mëtejme do të ndërmeren në konsultim dhe koordinim me prokurorinë kompetente bazuar në procedurat dhe autorizimet sipas ligjeve në fuqi. Ndërkohë që VV këto njoftime janë vendosur në veturat e parkuara nëpër shumë pjesë të kryeqytetit, po edhe u janë shpërndarë qytetarëve në rrugë.

“Vetëvendosja” ka bërë të ditur se aksionin e kanë zhvilluar për të shprehur pakënaqësinë lidhur me gjashtë aktivistët e arrestuar rreth një muaji më parë. Këta aktivistë dyshohet se kanë organizuar sulmin me predhë në drejtim të ndërtesës së Kuvendit të Kosovës, shkruan Gazeta Express

Por për keqpërdorimin e logos zyrtare të Policisë së Kosovës, kanë reaguar këta të fundit.

Daut Hoxha, zëdhënës në PK, ka thënë për Gazetën Express se Prokuroria e Kosovës është njoftuar nga ana e Policisë lidhur me keqpërdorimet e logos zyrtare.

“Policia e Kosovës është në dijeni dhe ka informacione për shpërndarjen nga disa persona të caktuar, të fletushkave (NJOFTIM), ku keqpërdoret edhe logoja e Policisë së Kosovës. Lidhur me këtë është njoftuar Prokuroria”, ka thënë Hoxha. Sipas tij të gjitha veprimet e mëtejme do të ndërmerren në konsultim dhe koordinim me prokurorinë kompetente bazuar në procedurat dhe autorizimet sipas ligjeve në fuqi.

Ndërkohë që VV këto njoftime janë vendosur në veturat e parkuara nëpër shumë pjesë të kryeqytetit, po edhe u janë shpërndarë qytetarëve në rrugë.

“Vetëvendosja” ka bërë të ditur se aksionin e kanë zhvilluar për të shprehur pakënaqësinë lidhur me gjashtë aktivistët e arrestuar rreth një muaji më parë. Këta aktivistë dyshohet se kanë organizuar sulmin me predhë në drejtim të ndërtesës së Kuvendit të Kosovës.

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme