Qeveria dënon sulmin ndaj shtëpisë së Mentor Shalës

Prishtinë | 29 Gus 2016 | 10:08 | Nga

Qeveria e Kosovës dënon ashpër sulmin me mjet shpërthyes në oborrin e shtëpisë ku ndodhej familja e drejtorit të Radio Televizionit të Kosovës (RTK), Mentor Shala.

Ky akt kriminal, është një sulm i drejtpërdrejtë ndaj lirisë së medieve në Kosovë dhe përpjekje për pengimin e fjalës së lirë, si një prej vlerave më të rëndësishme në shoqërinë kosovare.

Qeveria fton organet kompetente që të ndriçojnë këtë rast dhe që kryesit e nxitësit e tij të përballen me forcën e ligjit, dhe po ashtu që të merren të gjitha masat për parandalimin e sulmeve të tilla në të ardhmen.

Qeveria e Kosovës, po ashtu, shpreh përkrahje të plotë për përfaqësuesit e medieve në misionin e tyre fisnik për informimin e shoqërisë dhe për konsolidimin e fjalës së lirë.

Qeveria e Kosovës, me këtë rast, i bën thirrje përfaqësuesve të partive politike që të heqin dorë nga gjuha e dhunës, ultimatumet, kërcënimet dhe shantazhet që së fundi i kanë adresuar ndaj RTK-së dhe disa mediave tjera private, të cilat janë pasuar me sulme të tilla.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme