QKUK: Mbingarkohet Klinika Emergjente

Prishtinë | 15 Maj 2021 | 10:50 | Nga Ekonomia Online

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar në Kosovë ka njoftuar se është mbingarkuar Klinika Emergjente.

Bazuar në raportin 2-javor të kësaj klinike, ka pasur 3790 raste që kanë marrë trajtim spitalor, në shërbime të ndryshme, reanimim, degët, internistike, kirurgjike, ortopedike, përfshirë edhe aksidentet në trafik, rastet e plagosjeve dhe të tjera.

Klinika Emergjente e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, mbetet klinika më e mbingarkuar në tërë sistemin shëndetësor në vend.

“Poashtu, për këtë periudhë kohore janë kryer 66 operacione të ndryshme kirurgjike. Klinika Emergjente apelon tek të gjithë qyetarët e Republikës së Kosovës të respektojnë sistemin e referimit, fillimisht të lajmërohen tek mjeku familjar, e pastaj tek spitali i përgjithshëm më i afërt, kurse në QKUK të drejtohen vetëm në raste emergjente”, thuhet në njoftimin e ShSKUK-së.

Të ngjashme