Server: Maqedonia për pesë vjet do të jetë e përgatitur për anëtarësim në BE

Prishtinë | 12 Shk 2019 | 09:50 | Nga Ekonomia Online

Analisti politik, Daniel Server konsideron se Maqedonia në qershor do t’i fillojë negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe për pesë vjet do të jetë kah fundi i procesit për anëtarësim.

Profesori i Universitetit “Xhon Hopkins” dhe njohësi i mirë i Ballkanit thotë se nuk është në biznesin e parashikimeve por konsideron se më reale është që Maqedonia në vitin 2024 do të jetë kah fundi i procesit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, transmeton MIA.

Daniel Server shton se që të vijë deri në anëtarësim duhet të bëhen reforma për gjyqësi të pavarur dhe implementim të plotë të asaj që quhet e drejtë në BE.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme