Antibiotikë dhe vanilje për luftimin e super-baktereve

Prishtinë | 05 Kor 2018 | 16:39 | Nga

Kombinimi i antibiotikëve me përbërësin që i jep shijen vaniljes mund të ndalojë përhapjen e super-baktereve rezistente ndaj ilaçeve, ka treguar një studim i ri.
Përzierja e ilaçit spectinomycin me vanilje rritë aftësinë e antibiotikëve që të futet në qelizat e baktereve dhe të parandalojë rritjen e tyre.

Spectinomycin fillimisht ishte përdorë në vitin 1960 për të trajtuar gonorrenë, deri sa kjo sëmundje u bë rezistente ndaj tij.

Mungesa e ilaçeve të reja dhe përdorimi i lartë i tyre ka shkaktuar krizën e rezistencës, që sipas Organizatës Botërore të Shendetesise mund të prekë çdokënd në secilin vend të botës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme