Aplikimi i terapive familjare në Kosovë në rritje

Prishtinë | 22 Maj 2022 | 11:18 | Nga Ekonomia Online

Gallopeni- Mirëqenia e Familjes është qëllimi kryesor i secilit psikolog klinik

Këtë javë në vendin tonë u shënua Dita Ndërkombëtare e Familjes më 15 maj.

Kjo ditë simbolizon përkrahjen e vlerave dhe rëndësinë e familjës në shoqëri.

Viteve të fundit është rritur vetëdija për të ndjekur terapi familjare nga profesionistët nga fusha e psikologjisë me qëllim që të ruhet mirëqenia e familjeve përkundër sfidave dhe vështirësive.

Florim Gallopeni psikolog klinik i ftuar në emisionin “Familja Ime” në Klan Kosova ka theksuar se fatmirësisht aplikimi i terapive familjare është në rritje në shoqërinë kosovare e kjo është diçka shumë e duhur për të pasur një harmoni brenda familjeve.

“Po trajtojmë një temë të familjës të terapisë familjare në një javë ku është shënuar Dita Ndërkombëtare e Familjes më 15 maj dhe kemi dashur këtë javë me ia kushtuar prindërve dhe profesionistëve në mënyrë që me mundësuar që familjet me rrit mirëqenien e funksionimit të tyre”.

Të ngjashme