Arrestohen tre laborantë në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Vushtrri, falsifikonin raportet mjekësore

Prishtinë | 15 Qer 2022 | 21:47 | Nga Ekonomia Online

Hetuesit policorë nga Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK), përkatësisht Njësia Rajonale për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (NJRHKEK) Mitrovicë Jug, pas hetimeve disa mujore të zhvilluara, duke aplikuar edhe masat e fshehta të hetimit sipas urdhëresës se Gjykatës Themelore të Mitrovicës në koordinim të vazhdueshëm me prokurorin e rastit dhe të asistuar nga Inspektoret e Shëndetësisë të Ministrisë së Shëndetësisë, sot më 15.06.2022, kanë inspektuar laboratorin e analizave në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Vushtrri.

Gjatë inspektimit janë konfiskuar libra të protokollit dhe raporte mjekësore për të cilat dyshohet se laboranti V.T., (viti i lindjes 1959, mashkull kosovar) në bashkë-kryerje me kryeteknikun e këtij laboratori S.B., (viti i lindjes 1968, mashkull kosovar) kanë shënuar vlera pa i ekzaminuar fare sipas procedurës mjekësore (centrifugim dhe ekzaminim mikroskopik) dhe duke i paraqitur ashtu si kanë dashur në raportet mjekësore të pacienteve, duke filluar nga data 01.04.2022 e deri me datën 31.05.2022.

Kështu, bazuar në dëshmitë e siguruara përmes masave të fshehta dhe dëshmive të konfiskuara në laboratorin e në Qendrën e Mjekësisë Familjare në Vushtrri është siguruar dyshimi i arsyeshëm se të dyshuarit:

  • B.B., shef i Laboratorit në QMF 1 në Vushtrri
  • S.B., Kryeteknik i Laboratorit në QMF 1 në Vushtrri dhe
  • V.T. Laborant i Laboratorit në QMF 1 në Vushtrri

Kanë kryer veprën penale ‘keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”

Tre të dyshuarit, janë shoqëruar për t’u intervistuar në prezencë të avokateve mbrojtës dhe në konsultim me prokurorin kompetent të rastit të PTH-së në Mitrovicë, atyre iu është caktuar masa e ndalimit për 48 orë.

Të ngjashme