Bordi Drejtues i ShSKUK-së shqyrton Raportin e Auditimit, mohon raportimet e medieve për shkarkimin e Valbon Krasniqit

Prishtinë | 27 Kor 2022 | 14:27 | Nga Ekonomia Online

Në mbledhjen e datës 27 korrik 2022, Bordi Drejtues i Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, ka shqyrtuar raportin final të Zyrës Kombëtare të Auditimit për SHSKUK, si dhe pika të tjera të përcaktuara më parë me rendin e ditës.

Kështu është bërë e ditur në një komunikatë për medie të lëshuar pas takimit.

Zëdhënësi për medie i ShSKUK-së ka thënë për Ekonomia Online se nuk janë të vërteta raportimet e disa medieve se në mbledhjen e së mërkurës Bordi i Shërbimit Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës ka shkarkuar drejtorin e Përgjithshëm të ShSKUK-së, Valbon Krasniqi.

Së paku dy medie kanë raportuar se në vend të Krasniqit është emëruar ushtruese e detyrës, gjinekologja e Klinikës së Gjinekologjisë në QKUK, Pranvera Zejnullahu-Rraci.

Sipas burimeve ky vendim ishte marrë pasi që bordi ka shqyrtuar gjetjet e raportit të auditimit nga Zyra Kombëtare e Auditimit, institucion ky që ka evidentuar 14 gjetje të reja ku disa nga këto për të cilat ka vlerësuar se ka elemente të mashtrimit dhe korrupsionit i ka dërguar në Prokurorinë e Shtetit.

Por në komunikatën për medie thuhet se “shqyrtimi përmbajtjes së raportit të auditimit do të vazhdojë në mbledhjen e radhës të Bordi Drejtues”.

Të ngjashme