Brovina: Qeveria të marrë përgjegjësinë për sigurimet shëndetësore

Prishtinë | 14 Shk 2017 | 11:53 | Nga

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Flora Brovina, lidhje me përgjegjësinë mbi Ligjin e sigurimeve shëndetësore, ka thënë se për të qenë funksional fondi i sigurimeve shëndetësore duhet t’i plotësojë kërkesat e qytetarëve, të cilët duhet ta di secili qytetar se çka përfiton.

Brovina tha se shëndetësia është rrënuar pa një vëmendje të merituar nga Qeveritë dhe me një buxhet të pamjaftueshme që nga paslufta.

“Lindja e fondit po lind me vështirësi, për ta mbrojtur ekonominë dhe vet qytetarin, vet qeveritë marrin përgjegjësitë e sigurimeve shëndetësore, andaj pa nisur nuk ka fond, por as kushte për përmirësimin e punës të punëtorëve në shëndetësi dhe shërbime shëndetësore”, tha ajo.

Ajo shtoi se pas një pune të gjatë për përgatitjen dhe mbledhjen e premiumeve dhe premtimet që do të realizohen ato nga janari, Qeveria vendosi ta shtyjë këtë datë për 6 muaj pasi nuk janë plotësuar kushtet.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme