Ekspertët e shëndetit tregojnë ushqimet që janë të këqija për trurin tuaj

Prishtinë | 18 Pri 2020 | 17:50 | Nga Ekonomia Online

1.Ushqimet e procesuara
Ushqimet që përpunohen shumë janë plot me sheqer dhe kripëra. Siç e dimë të gjithë, ngrënia e tepërt e këtyre ushqimeve nuk është e mirë për ju e aq më pak për proceset mendore.

2.Alkooli
Kur pini alkool çdo ditë, ose pini alkool të tepërt, jeni të rrezikuar të dëmtoni trurin, si dhe trupin tuaj. Përdorimi kronik i alkoolit me të vërtetë mund të dëmtojë neurotransmetuesit tuaj, si dhe vëllimin e trurit.

3.Pijet e gazuara me shumë sheqer
Pijet e gazuara me shumë sheqer mund të shkaktojnë efekte negative në trurin tuaj, përfshirë shkaktimin e diabetit që mund të rrisë rrezikun e dikujt për sëmundjen e Alzheimerit (harresës).

4.Sheqeri
Sheqeri është diçka që trupi juaj shpesh e dëshiron dhe me të vërtetë mund të nxisë tensionin tuaj. Megjithatë, është gjithashtu tepër e dëmshme për trurin tuaj. Kur hani shumë sheqer, mund të shkaktojë probleme të kujtesës si tek fëmijët ashtu edhe tek të rriturit.

5.Ëmbëlsuesit artificial
Shumica e njerëzve zgjedhin të përdorin ose të konsumojnë ëmbëlsues artificial kur përpiqen të shmangin sheqerin. Ndërsa mund të duket si ide e duhur, ëmbëlsuesit artificial nuk janë shumë më mirë për ju sesa sheqeri vetë.

6.Ushqimi i shpejtë
Ushqimi i shpejtë mund ta bëjë trurin tonë më të ndjeshëm ndaj depresionit. Mundohuni të hani ushqim të shpejtë vetëm një herë në një kohë për ta mbajtur trurin tuaj të shëndetshëm dhe të lumtur.

Të ngjashme