Emergjenca pengohet nga joemergjencat

Prishtinë | 18 Maj 2018 | 09:08 | Nga

Klinika Emergjente, e cila funksionon në kuadër të Qendrës Klinike dhe Universitare të Kosovës (QKUK), “është e vërshuar” me raste joemergjente.

Kjo për faktin se shumë pacientë po referohen për këtë klinikë nga ana e qendrave të mjekësisë familjare pa qenë raste emergjente.

Drejtori i Klinikës Emergjente, Basri Lenjani, ka shprehur shqetësimin se tij se 80 për qind e rasteve që trajtohen në këtë klinikë janë raste joemergjente dhe si të tilla nuk do të duhej të referoheshin për në Emergjencë.

“Zakonisht i kemi pasur 120 deri në 160 pacientë në klinikë, ndërsa tani kanë arritur në 240. Prej të gjitha këtyre rasteve që i kemi gjatë ditës, rreth 80 për qind nuk janë raste emergjente. Po ballafaqohemi me mungesë të sistemit të referimit në nivel vendi dhe një gjë e tillë duhet të rregullohet”, ka thënë Lenjani për “Zërin”.

Sipas tij, mjekët në Klinikën Emergjente po merren me pacientë të të gjitha klinikave.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme