Nagavci: Situata me Covid-19 në Kosovë është alarmante

Prishtinë | 17 Nën 2020 | 14:31 | Nga Ekonomia Online

Nënkryetarja e Kuvendit, Arbërie Nagavci, ka thënë se situata me COVID-19 në Kosovë është alarmante.

Ajo ka thënë se situata në bizneset e vogla dhe bizneset familjare është jashtë vëmendjes së Qeverisë.

Nagavci ka thënë se masat e marra nga korriku e deri tash nuk garantojnë siguri, duke shtuar se logjika me të cilën është duke u qeverisur është hedhur në barrën e qytetarëve.

“Askush nuk e din se si do të kalojnë tre muajt e ardhshëm, cili është plani, a do të vijohet me orarin e karantinës, a pritet që të ketë paketë të re për ndihmë ndaj qytetarëve. si do të vijohet me pagesat e qirave, kush do të kujdeset për fëmijët kur mbyllen shkollat e kopshtet. Shifrat po tregojnë se masat nuk janë efektive”, ka thënë ajo.

Sipas saj sjellja e Ministrisë së Shëndetësisë ndaj kësaj situate është joserioze. Nagavci ka shtuar se Qeveria ka krijuar paqartësi me masat e shumta të ndërmarra

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme