Në ShSKUK po trajtohen 734 pacientë

Prishtinë | 21 Pri 2021 | 11:11 | Nga Ekonomia Online

Nga raportimet e datës 21 prill 2021, të klinikave Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe repartet e spitaleve të përgjithshme, janë duke u trajtuar 734 pacientë.

611 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë,36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore590 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 303 pacientë15 prej tyre në gjendje të rënduar244 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë261 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave, Klinika Infektive 110 pacientë Klinika Infektive II (mjekësia sportive) 66 pacientë, Klinika Infektive III (Interno) 24 pacientë, Klinika e Pulmologjisë me 83 pacientë.

Mjekimi Intensiv -COVID, 16 pacientë, + 3 pacientë në njësinë intensive të Klinikës Infektive Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 431pacientë21 prej tyre në gjendje të rënduar367 të konfirmuar pozitivë329 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme: Spitali i Prizrenit,57 pacientë, Spitali i Gjakovës, 77 pacientë, Spitali i Pejës, 96 pacientë, Spitali i Gjilanit, 81 pacientë, Spitali i Ferizajt, 59 pacientë, Spitali i Mitrovicës, 45 pacientë, Spitali i Vushtrrisë, 16 pacientë.

11

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme