ShSKUK: 584 pacientë me Covid-19, 36 në gjendje të rëndë

Prishtinë | 23 Pri 2021 | 15:08 | Nga Ekonomia Online

Në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë  duke u trajtuar 717 pacientë, bazuar në raportet e datës 22 prill 2021, të   klinikave COVID të QKUK-së, dhe spitalet e përgjithshme.

584  janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë,

36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

564  janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 312 pacientë

15 prej tyre në gjendje të rënduar

222 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

241 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive 106 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 58 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno)  16 pacientë

Klinika e Pulmologjisë me 80 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 17 pacientë + 4 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 12 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 426 pacientë

21 prej tyre në gjendje të rënduar

362  të konfirmuar pozitivë

323 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 60 pacientë

Spitali i Gjakovës, 70 pacientë

Spitali i Pejës, 93 pacientë

Spitali i Gjilanit, 79 pacientë

Spitali i Ferizajt, 59 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 44 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme