ShSKUK-ja njofton se 793 pacientë po trajtohen me Covid-19, 37 në gjendje të rëndë

Prishtinë | 08 Pri 2021 | 14:56 | Nga Ekonomia Online

793 pacientë me Covid-19 po trajtohen në Klinikat Infektive të ShSKUK-së dhe në spitalet rajonale.

Nga ta 37 janë në gjendje të rëndë shëndetësore, thuhet në njoftimin e ShSKUK-së.

Njoftimi i plotë:

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, po trajtohen 903 pacientë, në saje të raportit të punës për datën 8 prill 2021.

739 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2

57 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve

37 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

689 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 376 pacientë:

322, të konfirmuar me Sars Cov-2

16, në gjendje të rënduar

306, me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 116 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 81 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 58 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 81 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 15 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 21 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 527 pacientë:

417- të konfirmuar pozitivë

21- në gjendje të rënduar shëndetësore

383- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 111 pacientë

Spitali i Gjakovës, 76 pacientë

Spitali i Pejës, 86 pacientë

Spitali i Gjilanit, 116 pacientë

Spitali i Ferizajt, 68 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 46 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 24 pacientë

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme