Simptomat e Coronavirusit tek fëmijët dhe foshnjat nuk janë aq të rënda

Prishtinë | 01 Pri 2020 | 09:04 | Nga Ekonomia Online

Coronavirusi SARS-CoV-2 ka gjithë botën në avantazh, por mbase askush nuk është aq i shqetësuar sa prindërit.

Por, këtu është një lajm optimist për nënat dhe baballarët: koronavirusi nuk duket se prek bebet dhe fëmijët aq ashpër, transmeton Gazeta Shneta.

Shpërndaje artikullin

Raporti i Kinës për koronavirusin, botuar në mes të shkurtit 2020, zbuloi se fëmijët e moshës 18 vjeç ose më të rinj përbënin vetëm 2.4% të të gjitha rasteve të koronavirusit në Kinë. Për më tepër, një studim nga Akademia Amerikane e Pediatrisë, konfirmon se OBSH ka shtuar se mbi 90 përqind e të gjithë pacientëve ishin raste asimptomatike, të buta ose të moderuar.

Cilat janë simptomat e koronavirusit tek fëmijët?

Shumica e fëmijëve me koronavirus kanë simptoma të buta të ngjashme me të ftohtit, të tilla si ethe dhe kollë sipas CDC. Mund të ndodhin edhe çështje gastrointestinale si të vjella dhe diarre. Disa fëmijë nuk kanë asnjë simptomë.

Komplikimet e koronavirusit duket se janë të rralla për ata nën 18 vjeç – madje edhe tek foshnjat e vogla. Në fakt, raporti i Midionit të Përbashkët të OBSH-së thonë se vetëm 2.5% e fëmijëve të diagnostifikuar me koronavirus kishin simptoma të rënda ose 0.2% konsideroheshin më kritike.

Komplikimet e regjistruara përfshijnë sindromën e frymëmarrjes akute dhe shokun septik, sipas CDC. 

Të ngjashme