Sipas Banka Botërore, rreth 760 njerëz vdesin çdo vit në Kosovë për shkak të ajrit të ndotur

Prishtinë | 21 Jan 2020 | 15:55 | Nga Ekonomia Online

Në Kosovë, rreth 760 njerëz vdesin para kohe çdo vit, apo 90 për qind e tyre nga sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru, për shkak të ekspozimit ndaj ajrit të ndotur mjedisor.

Kështu thuhet në raportin “Menaxhimi i ndotjes së ajrit në Kosovë“, prezantuar nga e Bankës Botërore.

Sipas këtij institucioni, shumica e këtyre njerëzve kanë më pak se 70 vjet.

“Kryeqyteti Prishtina mban rreth 11 për qind të kësaj barre shëndetësore. Çmimi ekonomik i lidhur me dëmin shëndetësor nga ndotja e ajrit në Kosovë llogaritet të jetë mesatarisht rreth 240 milionë dollarë”, thuhet në raport. 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme