Spitalet në krizë për barna, rrezikohen shërbimet emergjente

Prishtinë | 11 Gus 2017 | 08:51 | Nga

Spitalet publike janë në krizë për barna. Nëse furnizimi nuk përmirësohet ditëve në vijim, ekziston rreziku që shumë shërbime të mbyllen.

Në disa spitale nuk ka as terapi emergjente që mund të shpëtojnë jetë. Mungesë të theksuar të barnave ka edhe për pacientët e diagnostikuar me kancer, shkruan sot Koha Ditore.

Mungesa kaq të mëdha të furnizimit në sistemin publik shëndetësor që do të rrezikonin funksionimin nuk ka pasur qe afro dy vjet.

Kjo, sipas burimeve në QKUK, ka ndodhur për shkak të moskoordinimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe për shkak të mosrishikimit të buxhetit nga Kuvendi i Kosovës.

MSH-ja në fillim të vitit pati premtuar se me rishikim të buxhetit do të rritet buxheti për furnizim.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme