Shqiptarët me përqindje të lartë të dëshirës për imigrim

Prishtinë | 17 Dhj 2018 | 08:06 | Nga Ekonomia Online

Shqipëria dhe Kosova janë vendet me përqindjen më të lartë në Evropë për sa i përket dëshirës për imigrim.

Në anketën botërore të organizatës “Gallup International”, 60% e pjesëmarrësve nga Shqipëria shprehen se do të donin të largoheshin duke u renditur e katërta në listë, ndërsa Kosova renditet e trembëdhjeta me 45% të pjesëmarrësve që shprehin dëshirë për t’u larguar.

Format e ndryshme të krizës dhe ekonomia janë dy shkaqet kryesore që “Gallup” ka identifikuar se përse njerëzit duan të largohen.

Analisti i “Gallup” sqaron se popullata në Shqipëri po ndjek kahun e gabuar, me tendencë tkurrjen e saj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme