Aktakuzë për shitje dhe shpërndarje të narkotikëve dhe armëmbajtje pa leje

Prishtinë | 05 Mar 2020 | 12:49 | Nga Ekonomia Online

Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër tre (3) personave të pandehur, me inicialet  H.B., SH.B., dhe K.B., nga Ferizaj,  për shkak të dyshimit të bazuar mirë  se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni 267 paragrafi 2 lidhur me nenin 275 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1, dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

”Sipas aktakuzës, të pandehurit,  nga data 12 shkurt 2019 deri më 23 dhjetor 2019, duke vepruar si anëtarë të grupit, pa autorizim kanë shitur substanca narkotike të llojit marihuanë dhe kokainë, ku gjatë masave të fshehta teknike të vëzhgimit dhe hetimit, si dhe gjatë kontrollit nga Njësiti Antidrogë, në shtëpinë e tyre janë gjetur dhe sekuestruar dy qese substancë narkotike të llojit marihuanë në peshë prej 111,7 gramë, një qesë kokainë në peshë prej 1.72 gram, dy peshore digjitale, dy mullinj për bluarje, si dhe 36 copë qesë të vogla të najlonit, të cilat ju kanë shërbyer për ndarjen e substancave narkotike në pjesë të vogla për ti shitur tek persona të ndryshëm.

Ndërsa, i pandehuri  SH.B., në shtëpinë e tij, në kundërshtim me ligjin mbi armët, në mënyrë të pauatorizuar ka poseduar revolen e tipit “ZORAKI M908”, një karikator me katër fishek 7.65mm, njëzet e një fishek cal 9 mm, 1421389 e kalibrit 8 mm dhe tre fishekë, me ç’rast të njëjtit i janë sekuestruar nga ana e policisë” thuhet në njoftimin për media.

Në këto veprime të pandehurit kanë përmbushur elementet e veprave penale të përshkruara si më lartë.

Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar  Gjykatës që të pandehurit të shpallen fajtor dhe të dënohen sipas ligjit, për veprat penale të cilat iu vihen në barrë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme