Aktakuzë për veprën penale “Parandalimi i ushtrimit të së drejtës për të votuar”

Prishtinë | 22 Tet 2019 | 14:27 | Nga Ekonomia Online

Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë, ndaj të pandehurit Q.R., për shkak të veprës penale “Parandalimi i ushtrimit të së drejtës për të votuar’’, nga neni 209 paragrafi 2 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Sipas aktakuzës, i pandehuri Q.R., në ditën e Zgjedhjeve të Parakohshme Parlamentare të Kosovës, përkatësisht më 06 tetor 2019, rreth orës 9h, duke qenë aktivist i partisë Vetëvendosje dhe anëtar i Këshillit iniciues të kësaj partie, në pikën e votimit në fshatin Pozheran, në mënyrë të kundërligjshme ka ndikuar në përcaktimin e lirë të votuesit, në atë mënyrë që në oborrin e shkollës së mesme ‘”Kuvendi i Manastirit’’, e kishte ndalë bashkëfshatarin e tij L.A., me ç’rast të njëjtit i kishte dhënë  dy letra, njëra me numrat e kandidatëve  të Lëvizjes  Vetëvendosje dhe tjetra si fotoalbum me të gjithë kandidatët për deputet nga ana e kësaj Partie, me qellim që i njëjti të votonte për kandidatët e këtij subjekti politik, të preferuar nga i pandehuri.

Me këto veprime, i pandehuri ka kryer veprën penale të lartshënuar, prandaj prokuroria me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar gjykatës që të njëjtin t’a shpallë fajtor për këtë vepër penale, transmeton EO.

Të ngjashme