Apeli konfirmon aktakuzën për korrupsion ndaj ish-kryeshefit të KPM-së

Prishtinë | 19 Jan 2022 | 12:51 | Nga Ekonomia Online

Pasi herën e parë e ktheu rastin në rivendosje, Gjykata e Apelit ka vërtetuar vendimin e shkallës së parë, me të cilin është konfirmuar aktakuza për korrupsion ndaj ish-kryeshefit të Komisionit të Pavarur për Media (KPM), Luan Latifi.

Bashkë me të akuzuarin Latifi po akuzohet edhe ish-drejtorit i Administratës dhe Financave në KPM-së, Arben Bilalli, por që ai dhe mbrojtësi i tij, nuk kanë paraqitur kërkesë për hudhje të aktakuzës dhe kundërshtim të provave.

Lajmin për “Betimi për Drejtësi” e ka konfirmuar zëdhënësja e Gjykatës Themelore në Prishtinë, Mirlinda Gashi, e cila ka thënë se gjykata e shkallës parë pas kthimit të rastit në rivendosje më 2 dhjetor 2021, ka refuzuar kërkesat për hudhje të aktakuzës të ushtruar nga mbrojtësi i të akuzuarit Latifi.

“Duke iu referuar kërkesës tuaj për informacione, ju njoftojmë se pas kthimit në rivendosje nga Gjykata e Apelit me datë 17.11.2021, Gjykata Themelore në Prishtinë me datë 02.12.2021 ka refuzuar kërkesën për hudhje të aktakuzës të ushtruar nga mbrojtësi i të pandehurit L.L si e pa bazuar”, thuhet në përgjigjen e Gashit.

Ajo ka thënë se Gjykata e Apelit më 23 dhjetor 2021 ka vërtetuar vendimin e shkallës së parë për konfirmim të aktakuzës.

“Gjykata e Apelit më 23 dhjetor 2021 ka vëretuar vendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë”, ka shtuar Gashi.

Në fund, ajo theksoi se shqyrtimi gjyqësor për këtë rast planifikohet të caktohet gjatë muajve mars-prill 2022, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Ndryshe, kryetar i trupit gjykues i caktuar në këtë rast, është gjyqatri Alban Ajvazi.

Më 26 nëntor, zëdhënësja e Gjykatës Themelore në Prishtinë, Mirlinda Gashi e kishte konfirmuar për “Betimi për Drejtësi” se ishte konfirmuar aktakuza ndaj ish-kryeshefit dhe ish-drejtorit të KPM-së, të akuzuar për ryshfet si dhe iu ishte ndërprerë masa e arrestit shtëpiak.

Aktakuza e ngritur më 15 shtator 2021, ngarkon Luan Latifin se në cilësinë e kryeshefit të Komisionit të Pavarur për Media (KPM) dhe Arben Bilalli në cilësinë e drejtorit të Administratës dhe Financave në KPM, gjatë qershorit 2021, kishin kërkuar dhe marrë ryshfet shumën prej 8 mijë euro nga i dëmtuari Elhami Haziri, pronar i kompanisë “Tel Kos”.

Në aktakuzë thuhet se ky ryshfet ishte pranuar nga ana e të akuzuarve me qëllim që kompanisë “Tel Kos”, të mos i shqiptohet gjobë për shkak se e njëjta kishte bërë shkelje ligjore duke bërë shtrirje të rrjetit në disa vende për të cilat nuk e kishte njoftuar KPM-në.

Sipas aktakuzës, Bilalli më 24 qershor 2021, ishte takuar në zyrën e tij me pronarët e kësaj kompanie, Elhami Haziri, Enver Berisha dhe Ymer Kurtolli, të cilëve iu kishte kërkuar 20 mijë euro ryshfet, duke iu thënë se këtë shumë të parave po e kërkonte i akuzuari Latifi.

Por, pasi i dëmtuari Haziri i kishte thënë që nuk e kishte këtë shumë, të njëjtit kishin arritur të merren vesh që për fillim të japin 10 mijë euro, ku në atë moment sipas prokurorisë, i akuzuari Bilalli i kishte shkruar të akuzuari Latifi “nuk po lëshon veç 10”, dhe më pas më 29 qershor 2021, i akuzuari Bilalli ishte takuar me të dëmtuarin Haziri.

Sipas prokurorisë, të dy ishin takuar në restorant “Garden”, në Gjilan, dhe pasi i dëmtuari Haziri i kishte dhënë 8 mijë euro, kishte kërkuar nga i akuzuari Bilalli të kontaktojë të akuzuarin Latifi për tu bindur se ky i fundit e kishte marrë vesh se paratë janë dhënë.

Pas kësaj, prokuroria po pretendon se duke u zbatuar masat e fshehta dhe nën vëzhgim të policisë, i akuzuari Bilalli në prezencë të të dëmtuarit Haziri i kishte telefonuar të akuzuarit Latifi duke i thënë “kreva punë dhe tash po eci”.

Sipas aktakuzës, i akuzuari Bilalli shumën prej 8 mijë euro e kishte pranuar në një zarf dhe ishte nisur në drejtim të Prishtinës, ku rrugës ishte ndaluar nga policia të cilën ia kishin gjetur shumën prej 8 mijë euro dhe ia kishin sekuestruar.

Për këto veprime, dy të akuzuarit po ngarkohen për veprën penale “Marrja e ryshfetit”, nga neni 421, paragrafi 1, lidhur me nenin 31 të Kodit Penal, vepër kjo e dënueshme me gjobë dhe me burgim prej një deri në tetë vjet. /BetimiPërDrejtësi

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme