Delegacioni i MFSK-së qëndroi për vizitë në selinë qendrore të NATO-s në Bruksel

Prishtinë | 11 Sht 2018 | 11:05 | Nga

Zëvendësministri i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës, z. Burim Ramadani dhe komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama, të cilët shoqëroheshin edhe nga koloneli Jeton Dreshaj, dje qëndruan për vizitë zyrtare në selinë qendrore të NATO-s, në Bruksel.

Në kuadër të fushatës informuese, që Ministria për FSK-në ka ndërmarrë për të informuar nga dora e parë shtetet partnere dhe partnerët strategjik, delegacioni i MFSK-së, zhvilloi takime në selinë e NATO-s në Bruksel, ku diskutoi mbi tranzicionin e FSK-së, planin dhe gatishmërinë e Kosovës, që me kapacitetet e saj operacionale, specialistike të kontribuojë në të ardhmen për paqen dhe sigurinë rajonale dhe atë globale.

Fillimisht, zëvendës ministri Ramadani dhe gjeneral Rama, si dhe delegacioni i MFSK-së, zhvilluan takime të ndara me stafin ndërkombëtar i kryesuar nga asistenti i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Dr. John Manza.

Gjithashtu, delegacioni i MFSK-së, në krye me zëvendës ministrin Ramadani, zhvilloi  takime edhe me përfaqësuesit e shteteve në NATO, si të: SHBA-ve, Mbretërisë së Bashkuar, Gjermanisë, Francës, Italisë, dhe një takim të veçantë zhvilluan edhe me përfaqësuesin e Greqisë në NATO.

Gjatë qëndrimit në NATO, delegacioni i MFSK-së, patën takime edhe me përfaqësuesit e shteteve të rajonit, në NATO, si me ata të Sllovenisë, Kroacisë, Malit të Zi, Shqipërisë, Maqedonisë, Bullgarisë, Turqisë dhe të Hungarisë.

Ministria për Forcën e Sigurisë së Kosovës gjatë këtij viti ka ndërmarrë një fushatë informuese në shumë prej kryeqyteteve evropiane, për të informuar për procesin e tranzicionit të FSK-së dhe planet për të ardhmen e Forcës së Kosovës, me qëllim që të informohen partnerët strategjik dhe shtetet tjera partnere të NATO-s, si dhe shtetet  evropiane; si gatishmërinë  për transparencën e plotë, mbi këtë proces, dhe koordinimin e vazhdueshëm për një ecje përpara së bashku me partnerët tanë, në kuadër të qëllimit kryesor të deklaruar të vendit tonë, për anëtarësim në NATO dhe integrim në Bashkimin Evropian.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme