Drejtori i SHKK-së, Thaçi, priti në takim Ambasadorin e Hungarisë në Kosovë, Bencze

Prishtinë | 16 Nën 2020 | 16:04 | Nga Ekonomia Online

Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës, z. Nehat Thaçi, priti në takim  Ambasadorin e Hungarisë,  z. József Bencze, me të cilin diskutuan rreth gjendjes aktuale në institucionet korrektuese dhe mundësisë së bashkëpunimit të të dyja vendeve në fushën e korrektimit.

Drejtori i Përgjithshëm i SHKK-së, z. Thaçi gjatë takimit e informoi, z. Bencze, rreth sfidave dhe të arriturave të SHKK-së, reformave, menaxhimin dhe parandalimin e pandemisë “Covid 19” brenda institucioneve korrektuese, si dhe programeve trajnuese për stafin dhe të burgosurit.

 Ambasadori, z. Bencze, falënderoi  Drejtorin Thaçi për pritjen dhe shprehu gatishmërinë e tij për ta mbështetur SHKK-në në rrugëtimin e saj drejt reformave dhe avancimit të vazhdueshëm, si në fushën e sigurisë ashtu  edhe në atë të burimeve njerëzore. Po ashtu, për oficerët korrektues studentë të nivelit master të fushës së sigurisë dhe asaj  të korrektimit të të burgosurve ofroi mundësi studimi në universitetet e Hungarisë.

Në fund të takimit të dyja palët u dakorduan që të vazhdojnë thellimin e bashkëpunimit, në atë mënyrë që në të ardhmen të realizohen vizita të ndërsjella, të ekspertëve dhe shkëmbimin e përvojave më të mira për të dyja palët.

Të ngjashme