Ngrihet aktakuzë ndaj Qamil Rexhepit, bleu votë për Vetëvendosjen ditën e zgjedhjeve

Prishtinë | 22 Tet 2019 | 14:40 | Nga Ekonomia Online

Prokuroria Themelore e Gjilanit ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit, Qamil Rexhepi.

Në ditën e zgjedhjeve parlamentare të Kosovës, kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Dega në Pozhoran të Vitisë, Qamil Rexhepi, kishte blerë votën nga një qytetar, në afërsi të vendvotimit.

Gjatë ditës së sotme, Prokuroria Themelore e Gjilanit, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit Qamil Rexhepi, për veprën penale “Parandalim i ushtrimit të së drejtës për të votuar”, shkruan lajmi.net.

“Sipas aktakuzës, i pandehuri Q.R., në ditën e Zgjedhjeve të Parakohshme Parlamentare të Kosovës, përkatësisht më 06 tetor 2019, rreth orës 9h, duke qenë aktivist i partisë Vetëvendosje dhe anëtar i Këshillit iniciues të kësaj partie, në pikën e votimit në fshatin Pozheran, në mënyrë të kundërligjshme ka ndikuar në përcaktimin e lirë të votuesit, në atë mënyrë që në oborrin e shkollës së mesme ‘’Kuvendi i Manastirit’’, e kishte ndalë bashkëfshatarin e tij L.A., me ç’rast të njëjtit i kishte dhënë  dy letra, njëra me numrat e kandidatëve  të Lëvizjes  Vetëvendosje dhe tjetra si fotoalbum me të gjithë kandidatët për deputet nga ana e kësaj Partie, me qellim që i njëjti të votonte për kandidatët e këtij subjekti politik, të preferuar nga i pandehuri”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë Themelore.

Me këto veprime, i pandehuri ka kryer veprën penale të lartshënuar, prandaj prokuroria me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar gjykatës që të njëjtin ta shpallë fajtor për këtë vepër penale. 

Të ngjashme