Paraburgim për drejtorin e Sekretariatit të KPK-së dhe arrest shtëpiak për asistenten e tij

Prishtinë | 03 Mar 2021 | 18:25 | Nga Ekonomia Online

Drejtorit të Sekretariatit të Këshillit Prokurorial të Kosovës, Lavdim Krasniqi, i është caktuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh, ndërsa për asistenten e tij, Marigona Berisha, është vendosur masa e arrestit shtëpiak,

Të dy u arrestuan me urdhër të Drejtorisë për Hetimin e Krimeve Ekonomike, më pas Këshilli Prokurorial i Kosovës suspendoi Lavdim Krasniqin me pagesë 50 për qind të pagës deri në marrjen e vendimit përfundimtar nga gjykata kompetente, si dhe asistentes së tij.

Krasniqi dyshohet për veprat penale Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”, “Ushtrimi i ndikimit”, dhe “Dhënia e ndihmës kryesve pas kryerjes së veprave penale”, ndërsa, Berisha dyshohet për veprën penale “Moslajmërimi i përgatitjes së veprave penale”

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme