Policia me informata të reja në lidhje me hetimet për vrasjen e Ivanoviqit

Prishtinë | 17 Jan 2018 | 12:40 | Nga

Lidhur me rastin e vrasjes së Oliver Ivanoviqit, kreut të Iniciativës Qytetare SDP, të ndodhur dje rreth orës 08:10 në rrugën “Sutjeska” në veri të Mitrovicës, Policia e Kosovës thotë se ka vazhduar me aktivitete intensive operacionale dhe hetimore për zbardhjen e kësaj vepre penale.

Sipas informacioneve të deritanishme, viktima është qëlluar para selisë së partisë në kohën kur viktima po paraqitej/hynte në vendin e punës nga rrugëtimi prej banesës së tij i pashoqëruar nga askush (i vetëm).

“Në bazë të dëshmive të mbledhura deri më tani dyshohet se ai është qëlluar me armë zjarri të kalibrit 9X19 mm, nga persona të panjohur deri në këtë moment, ku arma që është përdorur në rast dyshohet të ketë qenë me shurdhues (zhurmëmbytës). Në vazhdën e hetimeve të deritashme Policia e Kosovës ka siguruar vendin e ngjarjes dhe ka procesuar shikimin e vendit të ngjarjes, ku janë mbledhur dëshmitë relevante për këtë rast. Tani jemi në proces të ekzaminimit kriminalistik të të gjitha dëshmive. Në veçanti janë duke u nxjerrë, analizuar dhe vlerësuar video-incizimet e marra nga kamerat e sigurisë, të cilat janë marrë në vendin e ngjarjes apo që ndërlidhen me vendin e ngjarjes, si dhe dëshmitë tjera materiale”, thotë Policia e Kosovës në një komunikatë për media.

Ekipi hetimor i përbërë nga zyrtarë të specializuar për këto raste, përfshirë zyrtarët e Hetimit të Krimeve të Rënda, ekipet e Forenzikës Qendrore, IT Forenzikës, zyrtarë të Inteligjencës, Drejtorisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar, janë angazhuar maksimalisht në procesimin e të gjitha të dhënave që ndërlidhen me këtë rast.

“Deri në këtë fazë janë intervistuar disa dëshmitarë si dhe janë pranuar disa informacione përmes kanaleve të sigurta të komunikimit, të vendosura për këtë qëllim nga Policia e Kosovës (përmes: nr. të telefonit konfidencial, e-mail adresa, facebook etj.). Është kryer obduksioni ku edhe kemi rezultatet preliminare, sidoqoftë jemi në pritje të raportit përfundimtar”, thotë më tej PK.

Në kuadër të veprimeve hetimore, është identifikuar një veturë e djegur, e tipit “Opel Astra” ngjyrë hiri, veturë e cila dyshohet të jetë e përfshirë në këtë rast.

“Gjithashtu kemi arritur të gjurmojmë në nivel vendi por edhe ndërkombëtar të dhënat lidhur me qarkullimin si dhe pronarin/poseduesin e kësaj veture”, potencon Policia e Kosovës.

Të gjitha aktivitetet, sipas PK-së, janë koordinuar dhe kryer nën autoritetin e Prokurorisë Themelore në Mitrovicë.

Gjithashtu Policia e Kosovës paralelisht me veprime hetimore ka ndërmarrë masa në aspekt të shtimit të sigurisë, përfshirë shtimin e prezencës policore në disa lokacione të identifikuara si të ndjeshme, me qëllim të parandalimit të çfarëdo incidenti.

Policia e Kosovës kërkon edhe më tej bashkëpunimin e të gjithë qytetarëve dhe falënderon të gjithë ata për informacionet e ofruara deri më tani në adresë të Policisë përmes kanaleve tani më të publikuara.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme