Policia në Ferizaj fillon implementimin e projektit “Mos parko dhe mos ndalo kudo”

Prishtinë | 12 Nën 2019 | 09:47 | Nga Ekonomia Online

Pjesëtarët e Policisë së Kosovës të Drejtorisë Rajonale në Ferizaj, përveç punëve të përditshme, do të realizojnë edhe  projektin “Mos parko dhe mos ndalo kudo”, i cili projekt do të implementohet në komunat Ferizaj, Kaçanik, Shtime, Shtërpc dhe Hani i Elezit.

Ky projekt do të  përmbush detyrat e parapara lidhur me parandalimin e veprave të kundërvajtjeve në komunikacionin rrugor e me theks të veçantë ndaj parkimeve dhe ndaljeve ilegale.

Projekti do të implementohet në dy faza, ku në fazën e parë prej 12-14 nëntor parashihet informimi i qytetarëve lidhur me këtë projekt, kurse  prej datës 15 nëntor do të fillojë implementimi i të njëjtit.

Gjatë kësaj periudhe do të mbulohet tereni me patrullime me pjesëtarë të policisë  në pikat më të frekuentuara në qytete, sidomos në udhëkryqe dhe rreth rrotullime, vende këto ku më së shumti  nuk  respektohen shenjat dhe rregullat e trafikut dhe do të vazhdohet me parkimet ilegale nëpër rrugë dhe trotuare dhe do të mirën masat e parapara ligjore ndaj shkelësit e rregullave në trafik.

Gjatë këtyre ditëve do të shpërndahen edhe fletushka për ngasësit e automjeteve dhe për qytetarët.

“Prandaj, apelojmë tek ngasësit e automjeteve dhe të gjithë qytetarët që të kenë kujdes dhe të jenë partner i jonë për sigurinë e të gjithë pjesëmarrësve në trafik”, thuhet në njoftimin e Policisë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme