Shfrytëzoi seksualisht të miturën, Themelorja ia cakton 30 ditë paraburgim

Prishtinë | 17 Dhj 2019 | 15:07 | Nga Ekonomia Online

Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 (tridhjetë) ditë të pandehurit Sh. B, raporton Ekonomia Online.

“Ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri në kohë të papërcaktuar duke shfrytëzuar moshën e re të miturës L. S., ka shfrytëzuar seksualisht, e cila për shkak të natyrës biopsikike, nuk ka mundur të gjykoj e të vlerësojë pasojat e një marrëdhënie seksuale”, thuhet në komunikatë, raporton EO.

Sipas një komunikate për medie të Gjykatës Themelore në Gjilan, me këto veprime i pandehuri dyshohet të ketë kryer veprën penale dhunim nga neni 227 paragrafi 4 nënparagrafi 4.7 të Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

“Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda, pas shqyrtimit të shkresave të lëndës, ka konsideruar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, pasi që ky është një rast i ndjeshëm dhe për këtë vepër parashihet një dënim mjaft i lartë”, thuhet më tej.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit.​

Të ngjashme