Tahiri kërkon cilësi në përgatitjen e juristëve për tregun e punës

Prishtinë | 05 Dhj 2018 | 13:59 | Nga Besjana Bajrami Shkarko Videon HD

Për ta shkarkuar videon ju lutem kyçuni ose regjistroni një llogari të re!

| Regjistrohu

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim rektorët e universiteteve dhe të kolegjeve të Kosovës, me të cilët ka diskutuar për nevojën e modernizimit të kurrikulave në përgatitjen e juristëve për nevojat e tregut të punës.

Edukimi ligjor dhe arsimi juridik, sipas ministrit Tahiri, është jetik në konsolidimin e sundimit të Ligjit në Kosovë, meqë kuadrot për këtë sistem përgatiten nga institucionet arsimore.

Andaj, ministri Tahiri ka kërkuar përmirësimin e cilësisë së mësimit praktik dhe mësimdhënies e mësim-nxënies aplikative në fushën juridike përmes qasjes teorike dhe praktike të mësimit, si dhe vlerësimin e nevojave të tregut të punës, në rishikimin e programeve studimore, me theks në shkathtësi dhe kompetenca, me qëllim të modernizimit të kurrikulave për përgatitje të juristëve.

“Siç vërehet, adresimi i këtyre sfidave, tejkalon përgjegjësitë e një institucioni të vetëm prandaj, është e rëndësishme që të vazhdohet dhe zgjerohet puna dhe bashkëpunimi ndër-institucional për promovimin e politikave që orientojnë dhe stimulojnë studentët e fushës së drejtësisë të përvetësojnë shkathtësitë e nevojshme të tregut të punës” ka thënë ministri Tahiri.

Ministri Tahiri ka kërkuar që propozimet e programeve të reja mësimore, para se të dërgohen në Agjencinë e Kosovës për Akreditim, të përfshijnë edhe konsultimin me institucionet e sektorit të sundimit të ligjit dhe punëdhënës tjerë potencial në mënyrë që të merret harmonizimi me nevojat e tregut të punës.

Në këtë kontekst, ministri Tahiri ka theksuar rëndësinë e nënshkrimit të Marrëveshjeve të Bashkëpunimit për ofrimin e praktikës profesionale për studentë në të gjitha institucionet dhe punëdhënësit tjerë potencial, por ka kërkuar edhe ndërtimin e Qendrave apo Klinikave Juridike, që do të mundësojnë dije praktike edhe brenda vetë institucioneve arsimore.

Lexo më shumë:

Të ngjashme