USAID përkrah Ministrinë e Drejtësisë në sundimin e rendit dhe ligjit

Prishtinë | 26 Kor 2016 | 17:15 | Nga

Ministrja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, priti në takim delegacionin e USAID-it, të prirë nga Mike de la Rosa, ushtrues i detyrës së drejtorit të misionit.

Ai me këtë rast përgëzoi ministren Hoxha për marrjen e detyrës së re dhe ofroi përkrahjen e plotë të USAID-it në përmbushjen e detyrave të Ministrisë, duke inkurajuar ministren në realizimin e tyre dhe përballjen me sfidat në lëmin e drejtësisë.

Ministrja Hoxha potencoi vullnetin dhe përkushtimin e saj institucional në përmirësimin e gjendjes së sektorit të drejtësisë, duke theksuar nevojën për reforma të duhura dhe strategji efektive në sundimin e rendit dhe ligjit.

Po ashtu, ajo vuri në pah se efikasiteti, transparenca dhe llogaridhënia duhet të jenë elemente thelbësore në përmbushjen e këtyre synimeve dhe parimeve mbi të cilat duhet të organizohen dhe udhëhiqen institucionet e drejtësisë.

Ministrja Hoxha kërkoi që bashkëpunimi me USAID-in të vazhdojë dhe të intensifikohet më tej si në infrastrukturën ligjore po ashtu edhe në ngritjen e kapaciteteve në Ministrinë e Drejtësisë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme