Zëvendësministri Shkodra vizitoi Sektorin për hetimin e krimeve kibernetike

Prishtinë | 23 Gus 2018 | 14:13 | Nga

Zëvendësministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Selami Shkodra, në kuadër të vizitave të rregullta, sot ka vizituar Policinë e Kosovës, përkatësisht Sektorin për hetimin e krimeve kibernetike që është i strukturuar në kuadër të Drejtorisë për Hetimin e Krimit të Organizuar.

Gjatë këtij takimi, zëvendësministri Shkodra ofroi mbështetjen e tij për Sektorin e hetimit të krimeve kibernetike në luftimin e krimit kibernetikë dhe dukurive të tjera që rrjedhin nga kërcënimet e sigurisë kibernetike, duke paraqitur edhe nevojën për ngritje të kapaciteteve teknike dhe profesionale në luftimin e këtyre dukurive në Republikën e Kosovës.

Në anën tjetër Drejtori i Drejtorisë për Hetimin e Krimit të Organizuar, Rexhep Fetahu, dhe Udhëheqësi i sektorit për hetimin e krimeve kibernetike, Fadil Abdyli, e njoftuan zëvendësministrin Shkodra për punën dhe angazhimin e dikastereve që udhëheqin në luftimin e këtyre dukurive, të cilat bazuar në statistikat e paraqitura janë në rritje e sipër dhe paraqesin një sfidë jo vetëm për vendin tonë. Megjithatë falë bashkëpunimit të mirë më shumë institucione ndërkombëtare janë duke u zgjidhur shumë raste në të cilat si mjet i kryerjes së veprave përdoret sistemi kompjuterik.

Të ngjashme