Sot është Dita e Shën Gjergjit, pjesë e Trashëgimisë Kulturore të UNESCO-s

Prishtinë | 06 Maj 2022 | 10:29 | Nga Ekonomia Online

Sot, në shumë vende të Ballkanit por edhe përtej festohet ardhja e pranverës.

Kjo festë pagane që kremtohet me 6 maj sipas kalendarit gregorian shënon ardhjen e pranverës në mënyrën më festive të mundshme.

Festa e Shën Gjergjit bashkon katolikë, ortodoksë dhe myslimanë të cilët besojnë se ajo sjell gëzim dhe begati.

Traditat festive janë të larmishme në secilin prej vendeve ku festohet.

Të ngjashme