Zvicra zbut masat për kosovarët, nga 19 korriku

Prishtinë | 15 Kor 2021 | 15:40 | Nga Ekonomia Online

Zvicra do të zbut masat për kosovarët që dëshirojnë të shkojnë atje.

Sipas vendimit të fundit, Kosova nuk do të konsiderohet më si një vend me rrezik të lartë të përhapjes së Covid-19 në Zvicër.

Ky vendim hyn në fuqi nga data 19 korrik 2021.

Ambasada e Zvicrës në Kosovë njofton se rregullat e hyrjes do të vazhdojnë të jenë në zbatim përsëri.

Nëse udhëtimi juaj në Zvicër është tranzit përmes një vendi tjetër të huaj, udhëtarët janë përgjegjës për verifikimin e kufizimeve të udhëtimit të atij vendi.

Në varësi të llojit të udhëtimit, ju duhet të plotësoni një formular hyrjeje, të tregoni prova të një testi negativ ose të bëni karantinë.

Njoftimi i plotë:

Informacion i rëndësishëm lidhur me vizën për Francën, Austrinë, Belgjikën, Holandën dhe Luksemburgun

Është hequr pezullimi i marrëveshjeve të përfaqësimit me Belgjikën, Holandën dhe Luksemburgun. Aplikimi për vizë C për vendet e përmendura do të jetë i mundur përsëri në TLScontact nga viti 19.07.2021.

Të gjithë udhëtarët janë përgjegjës për verifikimin e kufizimeve të udhëtimit me COVID-19 në vend para nisjes.

Pezullimi i marrëveshjes përfaqësuese me Austrinë dhe Francën është ende i vlefshëm dhe prandaj me mirësi ju lutemi të kontaktoni drejtpërdrejt Ambasadat / Përfaqësimet e këtyre vendeve në lidhje me çështjet e vizave.

Për më shumë informacion, ju lutemi kontrolloni faqen tonë zyrtare të internetit ( https://www.eda.admin.ch/pristina)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme