Çka është more kjo mendësi fukarallëku?

Prishtinë | 02 Kor 2022 | 21:04 | Nga Resul Sinani

Kush s’ka nuk ec me veturë…
Kush s’ka nuk shkon n’deti…
Kush s’ka nuk shkon n’Qabe…
Kush s’ka nuk del ne restorant (drekë a darkë)…
Kush s’ka nuk del ne kafiteri…
Kush s’ka nuk blen rroba…
Kush s’ka…
Kush s’ka…

Çka është more kjo?
Cili eshte kuptimi i jetes?
Cili eshte kuptimi i punes nga 10-12 ore?
Cili eshte kuptimi i LIRISE?
Cili?
Cili?

…ne qofte se kete jete duhet ta kalojme me veshtiresi!
…nese edhe gjerat jetike dhe elementare i cilesojme luks?
…nese duhet t’u thuhet njerezve: trusni qaty, mos beni ze, se mjafton qe ajrin e keni falas!

Jo.
Nuk pajtohem me kete mendesi.
Njeriu duhet te shperblehet per sakrificat dhe punen qe ben gjate gjithe jetes, duke iu permiresuar mireqenia e tij!

E sot, gjendja nuk eshte e mire! Eshte krize dhe veshtire qe me punen qe ben, te gezosh edhe benefitet elementare…

Por, dikujt nuk po i mjafton as kjo, po thone: trusni qaty (se ka edhe ma keq!) e ne fakt kjo eshte keq.

Të ngjashme