Gjenerali i unitetit

Prishtinë | 18 Sht 2019 | 16:00 | Nga Toni Gojani

Popull. Vlera univerzale e qytetrimit evropian manifestohet ne shume virtyte, nder keto renditet virtyti i perkrahjes dhe i unitetit.
Çdo njeri e ka ne vehte kete mekanizem pozitiv, por dikush e ruan te paprekshem dhe te pahargjueshem gjithe jeten per te mos i krijuar vehtes telashe ne rrugtime, por dikush e hargjon mu ne kohen kur duhet per ta futur ne shfrytzim ne te mire te nje shoqerie. Gjenerali Hisen Berisha i ka jap nje detyre vetes qe fuqine e virtytit te vet do ta fus ne veprim ne te mire te unitetit, te shembjeve te barikadave te urrejtejes si dhe ne ndertimin e urave te besimit dhe veprimit ne mes vete si popull duke i kapercyer kufinjet stereotip partiak te cilet kufinj e kane mbajtur qe nje kohe te gjate kete popull te izoluar ne karentinen e urrejtjes .
Nuk eshte sfide e lehte per ti thyer tabute. Eshte ma shume sesa sfide, eshte sakrifice e madhe, por dikush duhet ta beje nje hap te tille.
Ndryshimet nuk behen me shkop magjik.
Ndryshimet nuk behen ne shtet pa u bere ne formacione te cilat e perbejne shtetin dhe e perfaqsojne shtetin. Pra, nese doni ndryshime ne veper e jo ne fjale perkrahni ndryshimet.
Perkrahni njerzit qe mundohen per ndryshime.
Perkrahni njerzit qe rrezikojne per ndryshime.
Ky eshte Hiseni nismetare per ndryshime.
Gjeneral i unitetit!
Aristokrat i vlerave univerzale evropiane.
Neve si shoqeri na takon qe ta perkrahim, kurse ketij i bie barra qe perkrahjen tone ta fus ne sherbim te unitetit dhe te ndertimit te institucioneve stabile

Mos te harroj ne fund ta ceki publikisht se kete portretizim vlere dhe kete status senzibilizues e kam bere me norme interesi 0.000% .

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme