Këshillë miqësore: VV-LDK ta shqyrtojnë premtimin për vetëm 12 ministri

Prishtinë | 02 Dhj 2019 | 18:30 | Nga Ehat Miftaraj

VV dhe LDK duhet të ri-konsiderojnë vendimin për vetëm 12 ministri.

Publiku i mirë kupton nëse qeveria e ardhshme mund ti ketë edhe 18 ministri, edhe me çmimin që ligji e përcakton që lista serbe të ketë dy ministri!

Në këtë fazë me shumë ka rëndësi, planprogrami dhe vullneti politik që në vitin e parë të miratohet ligji për qeverinë dhe përcaktimi se cilat janë kompetencat e qeverisë gjatë mandatit të rregullt, qeverisë në dorëheqje dhe qeverisë në mbyllje të mandatit në gjashtë muajtë e fundit.

Për çështje praktike qeverisë së re duhet kërkuar që zvoglimi i Ministrive të kufizohet në 18.

Këshillë shumë miqësore!

Të ngjashme