Të fuqishmit e zgjedhjeve të tetorit

Prishtinë | 20 Sht 2019 | 10:34 | Nga Toni Gojani

Sipas opinionistëve dhe analisteve te shumte aderimi ma interesanti është zbarkimi i gjeneralit Hisen Berisha ne radhët e PDK-s si dhe njëkohësisht kandidimi i tij për deputet i Republikës se Kosovës nga radhët e këtij formacioni partiak.

Kjo ardhje ne formacionin politik te PDK-se si dhe konkret ne politiken e gjere kosovare nuk e ben te rendsise se vecant fakti se zoti Berisha konsiderohet nje erodit nga shume fusha te dijes si psh nga fusha ushtarake nga e cila fushe ka lene gjurme per tu vlersuar dhe per te mos u harruar kurre ,,por edhe ma te rendesishme e ben fakti se po futet ne politike nje njeri qe ne agjenden e vet e ka pasur edhe ne te kaluaren e ka edhe ne te sotmen si dhe do ta kete edhe ne te ardhmen qellimin e unitetit si vlere personale edhe si vlere univerzale njerzore.

z.Berisha njihet kombtarisht si dhe pertej kufinjeve kombtare si nje nder oficeret ma te famshem te karieres te betejes se Koshares si dhe kontributdhens deri tek formimi i Forcave te Armatosura te Kosoves duke e dhene kontributin e tij te pakursyer ne kete piste angazhimi.

Nga burimet anonime te shtabeve zgjedhore te LDK-s konfirmohet se ka nje fluks shume te madhe te simpatizanteve te atij formacioni nga tere Kosova se do ta mbeshtesin dhe votojne gjeneralin kesaj radhe per deputet per shkak te kontributit te tij, inteligjences, afersise dhe karizmit te tij si dhe portretit tij shume popullore.

Sipas opinioneve te cilat po qarkullojne z.Berisha edhe perkunder gadishmerise se tij per te dhene kontributin e tij politik ne subjektin ne te cilin e perafronte me shume filozofia e tij politike asnjehere nuk ju krijua hapsire veprimi aty aq sa ju krijua hapsire dhe pritje ne subjektin ne te cilin eshte i profilizuar sot,pra ne PDK.

Kjo u konfirmua ne konventen e prezentimit te kandidatit per kryeminister dhe kandidateve per deputet ku ju eshte bere nje pritje madheshtore gjeneralit nga radhet e partise si dhe nga gjithe simpatizantet e saj.
Kjo pritje madheshtore tregon se gjenerali do te renditet nder ma te fortit me fuqi elektorale ne kete parti.

Të ngjashme