Ambasadori i Kosovës në Gjermani: Grupet më të fuqishme në Bundestag po e përkrahin anëtarësimin e Kosovës në KiE

Prishtinë | 13 Maj 2022 | 17:13 | Nga Ekonomia Online

Ambasadori i Kosovës në Gjermani, Faruk Ajeti, ka njoftuar se aplikimi i Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës po përkrahet nga grupet më të fuqishme parlamentare të Bundestagut gjerman.

Ambasadori Ajeti, në një postim në “Facebook”, ka publikuar letrën e dy deputetëve gjermanë, Frank Schwabe dhe Adis Ahmetovic nga SDP-ja, përmes së cilës përkrahet anëtarësimi i Kosovës në KiE.

“Kërkesa e djeshme e Republikës së Kosovës për anëtarësim në Këshill të Evropës është duke u përkrahur nga grupet më të fuqishme parlamentare të Bundestagut gjerman. Faleminderit për mbështetjen Frank Schwabe dhe Adis Ahmetovic nga SPD”, ka shkruar ambasadori Ajeti.

Të ngjashme