Berisha: Kushtetuesja do ta mbrojë vendin nga marrëzia politike

Prishtinë | 25 Maj 2020 | 13:29 | Nga Ekonomia Online

Ish-komandanti i njohur i UÇK-së, Hisen Berisha ka thënë se Gjykata Kushtetuese,  edhe këtë hëerë do ta shpëtojë shtetin e Kosovës nga marrëzia politike dhe anarkia.

Ky është shkrimi i plotë i Berishës:

Jurisprudenca i njeh dhe i gjykon të gjitha kërkesat kontestuale, juridike ato apo të karakterit politik institucional që dalin nga thyerjet politike.

Mirëpo kërkesën e fundit të artikuluar nga Albin Kurti që: “Gjykata kushtetuese ta shpërndajë̈ kuvendin” në një shtet me demokraci parlamentare, nuk presë përgjigje pozitive as nuk di se si ta quaj përveç se casus beli për destabilizim.

Studiues të shumtë të filozofisë politike kanë konstatuar se “demokracia është̈ procesi ku njerëzit janë̈ të lirë të zgjedhin kë duan të bëjnë fajtor”. Po ashtu edhe “nëse miliona njerëz mbështesin një̈ marrëzi, ajo njësoj mbetet një̈ marrëzi”.

Ndaj Ju fajësoni kë të doni, unë̈ mbroj dhe do ta bashkojë mendimin tim me atë̈ të Gjykatës kushtetuese të Republikës së Kosovës e cila për herë të katër do ta shpëtojë̈ shtetin tonë nga marrëzia politike dhe anarkikja!

Të ngjashme