Enver Hasani e padit Behgjet Pacollin për shpifje

Prishtinë | 02 Tet 2019 | 07:39 | Nga Ekonomia Online

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ka deponuar një padi kundër kryetarit të AKR-së, Behgjet Pacolli, përkitazi me, siç thuhet, “shpifjet për hajni, abuzim me studentë, falsifikim të diplomave dhe doktor të shkencave, si dhe deklarimet e tjera fyese sa i përket familjes”.

“Pala e paditur, z. Behgjet Pacolli, përmes përhapjes së fakteve të pavërteta dhe fyerjeve me rastin e publikimit në Facebook e të përshkruar në pikat 2 dhe 3 të kësaj padie , më datë 5 gusht 2019, e ka dëmtuar seriozisht reputacionin e palës paditëse, prof. dr. Enver Hasani, gjegjësisht palës paditëse iu është cenuar autoriteti si ish-përfaqësues i parë i Republikës së Kosovës në Komisionin e Venecias, profesor në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës dhe në shumë universitete të tjera nëpër botë, si ish-zyrtar i lartë i Republikës së Kosovës ( ish-kryetar i parë i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës), por edhe autoritetin e tij si qytetar i respektuar i Prishtinës”, thuhet në padinë e dorëzuar në Gjykatën Themelore të Prishtinës më 1 tetor. Më tej aty shkruan se Hasani është detyruar të kërkojë rehabilitim mjekësor pas deklaratave të Pacollit, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Në të njëjtën kohë, palës paditëse, si pasojë e publikimeve të vazhdueshme të informatave të pavërteta nga i njëjti person, i janë shkaktuar edhe dhimbje të theksuara shpirtërore, e që vërtetohen në bazë të raporteve nga konsultat e mjekut (prova nr. 2), të cilat dhimbje shpirtërore kanë krijuar nevojën e trajtimit mjekësor të vazhdueshëm deri në rehabilitim, ashtu që, për çdo seancë të trajtimit mjekësor nga mjeku i specializuar ka shpenzime dhe humbje në aspektin material”, shkruan në padi.

Padia ka të bëjë me një shkrim të Pacollit të publikuar në profilin e tij në Facebook më datë 5 gusht 2019.

“Ti Hajn-uz, Enver, Hysen, Hasan apo si e ke emrin, lirisht mund të jetosh 3000 vjet, por kurrë nuk do ta arrish atë që kam arritur unë, në jetën time normale si në aspektin human ashtu dhe në atë profesional.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme