Gjeneral Majori Ben Corell i Gardës Kombëtare të Iowa-s, viziton Kosovën

Prishtinë | 23 Sht 2019 | 16:55 | Nga Ekonomia Online

Gjatë vizitës së tij të parë në Kosovë që kur u emërua agjutant i përgjithshëm i Gardës Kombëtare të Iowa-s (Ajovës), Gjeneral Majori Ben Corell u deklarua: “ Jam i nderuar që përfaqësoj Gardën Kombëtare të Iowa-s këtu në Kosovë. Ne do të vazhdojmë të jemi të angazhuar dhe mbështesim Forcën e Sigurisë së Kosovës dhe Ambasadën e Sh.B.A.-ve”.

Gjeneral majori Corell, i cili zëvendësoi gjeneral majorin Tim Orr në cilësinë e  agjutantit  të përgjithshëm të Gardës Kombëtare të Iowas, është duke zhvilluar vizitën e tij të parë në Kosovë, këtë javë. Që nga viti 2011, Garda Kombëtare e Iowa-s ka qenë partner shtetëror i Kosovës duke ofruar mbështetje për Forcën e Sigurisë së Kosovës. Ajo që e bëri këtë partneritet shtetëror unik, është se Iowa ka një qasje gjithëpërfshirëse shoqërore duke përfshirë të gjitha nivelet e qeverisë, arsimit, atletikës, biznesit privat, energjisë dhe bujqësisë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme