Hapen qendrat e votimit në Mitrovicën e Veriut

Mitrovicë e Veriut | 19 Maj 2019 | 07:12 | Nga Norë Kelmendi

Janë hapur qendrat e votimit në Mitrovicën Veriore, ku pritet të votohet për kryetarë të katër komunave.

Në shkollën teknike të Mitrovicës së Veriut në votim ka dalë edhe zv.kryetari i Listës Serbe, Igor Simiq, raporton Ekonomia Online.

Zgjedhjet e jashtëzakonshme po mbahen në Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë Veriore, pas dorëheqjes së kryetarëve atje shkaku i taksës prej 100 përqind ndaj produkteve me origjinë nga Serbia.

Për zgjedhjet në veri garojnë 12 kandidatë nga Partia Demokratike e Kosovës, Lëvizja Vetëvendosje dhe Lista Serbe.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në këto katër komuna ka angazhuar rreth 670 komisionarë. Ndërkaq, numri i vëzhguesve të akredituar nga ana e KQZ-së dhe të cilët do të mund të përcjellin votimin është rreth 500 vëzhgues.

Këta vëzhgues përfaqësojnë dy parti politike, dy misione ndërkombëtare, dy zyre ndërlidhëse, 12 ambasada, dy organizata jo-qeveritare ndërkombëtare, katër organizata jo-qeveritare vendore dhe 16 shtëpi mediale.

Të ngjashme