Haradinaj: Komuniteti rom është vlerë e shtuar dhe pjesë e pandarë e shoqërisë sonë

Prishtinë | 08 Pri 2019 | 10:02 | Nga Ekonomia Online

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Romëve.

Me këtë rast, kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj ka thënë se Kosova synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi sfidat me të cilat përballet ky komunitet si dhe përkushtimin për të krijuar klimën sociale, politike dhe ligjore ku të drejtat e romëve të respektohen në çdo kohë.

Haradinaj shtoi se komuniteti rom është vlerë e shtuar dhe pjesë e pandarë e shoqërisë sonë.

Postimi i plotë:

Më 8 prill në tërë botën kremtohet kultura, identiteti dhe historia e romëve. Komuniteti rom është vlerë e shtuar dhe pjesë e pandarë e shoqërisë sonë. Kosova synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi sfidat me të cilat përballet ky komunitetet, dhe përkushtimin për të krijuar klimën sociale, politike dhe ligjore, ku të drejtat dhe kultura e romëve respektohen plotësisht e në çdo kohë. Qytetarëve të komuniteti rom dhe përfaqësuesve të tyre në institucionet e vendit, urime Dita Ndërkombëtare e Romëve! RH

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme