Haradinaj: Nuk ka informata se Rikalo ka qenë i përfshirë në krime

Prishtinë | 14 Sht 2017 | 15:16 | Nga

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, nëpërmes një deklarate, thotë se i ka marrë me shqetësim reagimet e disa qytetarëve në lidhje me mundësinë e përfshirjes së një anëtari të kabinetit, ministrit Nenad Rikalo, në, siç pretendohet, keqtrajtimin e qytetarëve të Prishtinës gjatë periudhës së vitit 1999.

“Menjëherë pas kësaj, përmes kanaleve zyrtare dhe me shkrim, kam kërkuar informata nga Prokuroria e Shtetit, AKI dhe Policia e Kosovës lidhur me pretendimet e qytetarëve për përfshirjen e tij në aktivitetet e përmendura më sipër”, thekson Haradinaj.

“Nga përgjigjet që kam marrë, në rrugë zyrtare, nga këto tri institucione të shtetit, nuk ka asnjë të dhënë se ai ka qenë i përfshirë në veprimet e tilla”.

Haradinaj thekson se si kryeministër i vendit, dua të sigurojë qytetarët e Kosovës, se jo vetëm në këtë rast por edhe në çfarëdo situate të ngjashme, do të veprojë sipas ligjit dhe përgjegjësive që ka.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme