Haradinaj: Të gjithë qytetarët, pavarësisht etnisë të jenë të përfshirë në një sistem unik energjetik

Prishtinë | 13 Qer 2022 | 19:23 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj ka deklaruar se të gjithë qytetarët e Kosovës, pavarësisht etnisë, duhet të jenë të përfshirë në një sistem unik energjetik dhe t’i respektojnë rregullat e tregut.

“Kosovës ia siguruam pavarësinë energjetike që vite më parë dhe kjo falë përpjekjeve të vazhdueshme dhe aspak të lehta. Prandaj, qeveria e tanishme i ka pasur të gjitha predispozitat që nga fillimi i mandatit të saj, të përfshijë qytetarët e veriut të vendit, në sistemin energjetik të Kosovës, njëherësh që ata të paguajnë për shërbimet që i gëzojnë.”, tha Haradinaj.

Sipas tij, për këto arsye, çdo shtyrje e zbatimit të kësaj normative, jo vetëm që është e vonuar por edhe me kosto të papërballueshme.

“Çështjet teknike administrative nuk duhet të shndërrohen në probleme politike!”, tha ai.

Ky reagim i Haradinajt erdhi pas deklaratës së Bislimit se “Kosova ёshtё shumё afёr finalizimit tё dakordimit pёr nisjen e zbatimit tё udhёrrёfyesit tё energjisё, qё synon vendosjen nё binarё tё problematikёs sё furnizimit dhe pagesёs sё energjisё nё katër komunat nё veri tё vendit. Njё problem qё ёshtё krijuar, mirёmbajtur dhe trashёguar tutje nga tё gjitha qeveritё e deritanishme”.

Të ngjashme