Hoferer: Pavarësia e Kosovës fakt historik dhe realitet i pakthyeshëm

Prishtinë | 14 Sht 2019 | 14:19 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i organizatës “Paneuropa-Jugend Bayern” (Rinia Panevropiane e Bavarisë) njëherit nënkryetar i të njëjtës organizatë për Gjermani, Christian Hoferer, ka kritikuar në mënyrën më të ashpër deklaratat e fundit të Presidentit çek Milosh Zeman, sipas të cilit Republika Çeke duhet të tërheq njohjen e Republikës së Kosovës.

“Kjo është gjunjëzim para lobimit serb dhe përpara presidentit rus Vladimir Putin”, tha Hoferer për Radio Kosova.

Për Hoferer dhe “Paneuropa-Union Deutschland”, pavarësia e Republikës së Kosovës është “një fakt historik dhe një realitet i pakthyeshëm”.

Në një deklaratë ekskluzive për Radio Kosova, Hoferer ka theksuar se e vlerëson  dhe respekton qëndrimin e Ministrit të Jashtëm çek Tom Czech Petriçek dhe Kryeministrit çek Andrej Babi Bab, të cilët janë deklaruar kundër tërheqjes së njohjes së Kosovës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme