Hoti: Të hiqet tarifa famoze, çdo opsion tjetër rrezikon të ardhmen

Prishtinë | 27 Shk 2020 | 16:00 | Nga Ekonomia Online

Zëvendëskryeministri Avdullah Hoti ka shkruar se mos heqja e taksës dëmton raportet e Kosovës me Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian.

Përmes një shkrimi të bërë në Facebook, Hoti thotë se përfshirja amerikane në dialog e ka ndryshuar dinamiken e negocimit.

“Qëndrim i Sekretarit Pompeo dhe angazhimet e ambasadorit Grenell se sovraniteti i Republikës së Kosovës është tepër i rëndësishëm për të ardhmen e rajonit dhe se Marrëveshja për Paqe mes Kosovës dhe Serbisë duhet të rezultoj me njohjen reciproke, janë garanci për pozitën tonë negociuese dhe synimet tona në këtë dialog. Dialogu duhet të udhëhiqet nga Qeveria e Kosovës, e cila bartë legjitimitetin politik të deleguar nga Kuvendi i Kosovës. Përfshirja sa më e shpejt jep kohë për negocim më të favorshëm për Marrëveshjen përfundimtare”, shton ai.

Hoti ka thënë se tarifa për mallrat dhe boshnjake është pengëse e pakapërcyershme për komunitetin ndërkombëtar, e se Kosova rrezikon të izolohet nëse nuk hiqet kjo masë.

“Tarifa mbi mallrat serbe dhe boshnjake është pengesë e pa kapërcyeshmë për komunitetin ndërkombëtar, SHBA dhe BE. Çdo shtyerje për heqjen e tarifës komprementon seriozisht pozitën tonë negociuse në këtë dialog, dëmton raportin tonë me SHBA dhe BE, si dhe rrezikon një izolim për Qeverinë dhe vendin. Asnjë masë e jona e një anëshme nuk mund të mbroj apo avansoj pozitën tonë nëse ajo nuk mbështetet nga SHBA dhe BE. Qeveria e Republikës së Kosovës duhet të heqë tarifën famoze dhe kështu të ulet barabarsisht dhe me miqtë e saj në tryezën e Dialogut. Çdo alternativë tjetër rrezikon seriozisht të ardhmen e vendit”, ka shkruar zëvendëskryeministri.

Të ngjashme