Hovenier: ShBA-të janë partner i përkushtuar i Kosovës për të parandaluar dhunën në baza gjinore

Prishtinë | 25 Nën 2022 | 19:00 | Nga Ekonomia Online

Ambasadori i ShBA-ve në Kosovë, Jeffrey Hovenier, ka thënë se se Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një partner i përkushtuar i Kosovës ndaj dhunës në baza gjinore dhe për të ofruar mbështetje për të mbijetuarit.

“Ne jemi një partner i përkushtuar i Kosovës për të parandaluar dhunën në baza gjinore (GBV) dhe për të ofruar mbështetje dhe burime për të mbijetuarit”, ka shkruar Hovenier në Twitter.

Hovenier theksoi se parandalimi i të gjitha formave ndaj dhunës në baza gjinor eështë gur themeli i i angazhimit të ShBA-ve në rrugën e promovomit të demokracië dhe aancimin e të drejtave të njerut.

Parandalimi dhe reagimi ndaj të gjitha formave të GBV -së është një gur themeli i angazhimit të SHBA-së për promovimin e demokracisë dhe avancimin e të drejtave të njeriut”, ka shtuar Hovenier.

25 nëntori që është Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, e ndërkaq në Kosovë në këtë ditë dyshohet se një burrë ka vrarë gruan e tij me sëpatë.

Të ngjashme